OK

FinDeltaco

​Yrityksestä

Deltaco on Pohjoismaissa toimiva johtava IT-tuotteiden jakelija ja toimittaja. Liiketoimintamalli perustuu lyhyisiin toimitusaikoihin ja kilpailukykyisiin hintoihin, sekä laajaan ja houkuttelevaan tuotevalikoimaan tietokonetarvikkeita, kaapeleita, verkkotuotteita, oheislaitteita ja multimediatuotteita.

Deltacolla on tehokkaita hankintakanavia monissa Aasian maissa sekä moderni logistiikkakeskus ja kattavat jakelukanavat useimmille suurille pohjoismaisille jälleenmyyjille. Yritys on kasvanut jatkuvasti ja toiminta on pysynyt kannattavana jo 20 vuoden ajan.

Deltaco on nyt edustettuna Ruotsissa, Suomessa, Tanskassa ja Norjassa. Kun Norjan toiminta aloitettiin marraskuussa 2011, otimme reilun askeleen kohti vahvan pohjoismaisen aseman tavoitettamme. Pohjoismaiden laajuinen toimintamme helpottaa yhteistyötä tavarantoimittajiemme kanssa ja hyödyttää asiakkaitamme. Suomen ja Tanskan tytäryhtiömme ovat jatkaneet hyvän kasvun ja kannattavuuden kehitystä vuonna 2011. Deltacolla on yhteistyökumppaneita myös monissa muissa Euroopan maissa. Deltacolla on yli 5 000 asiakasta Pohjoismaissa useimmilla eri aloilla. Laajan tuotevalikoiman ansiosta Deltaco myy tuotteita jälleenmyyjille, jakelijoille, konsulteille, vähittäisliikkeille ja valmistajille.

Deltaco on myös käynnistänyt laajemman palvelutarjonnan pienille ja keskisuurille yrityksille. Palvelutarjontaan sisältyy omia yhteyshenkilöitä yrityksessämme muun muassa palvelin-, tallennus- ja verkkoasioissa sekä toimittajia, joiden tuotteet on suunnattu juuri pienille ja keskisuurille yrityksille. Tämän panostuksen kohderyhmänä ovat jälleenmyyjät ja konsultit, jotka myyvät kokonaisratkaisuja. Tällöin voimme myös auttaa myyntiä edeltävässä tuessa ja antaa ratkaisuehdotuksia. Asiakaskantamme on noin 5000 Eurooppalaista yritystä - verkko- ja tietokonekauppoja, huoltoliikkeitä, teollisuusyrityksiä, PC-rakentajia ja muita jälleenmyyjiä. Suomen, Ruotsin, Tanskan ja Norjan lisäksi meillä on yhteistyökumppanit myös Eestissä ja Hollannissa.

Tuotevalikoima

Deltaco tarjoaa laajan valikoiman IT-tuotteita, tarvikkeita ja oheislaitteita. Asiakasryhmään kuuluu sekä kuluttajia että yrityksiä, joten valikoima on laaja. Yhteisenä nimittäjänä on se, että tuotteet täydentävät ja helpottavat yhteyksien ja liitäntöjen luomista sekä käyttöä. Deltacolla on siksi markkinoiden laajin valikoima kaapeleita, mobiililaitteiden ja älypuhelinten lisävarusteita, verkkotuotteita (sekä langattomia että johdollisia), tallennustuotteita, hiiriä, näppäimistöjä, jne. Eri tuotteiden määrä kasvaa vuodesta toiseen ja Deltaco tarjoaa nyt n. 8 500 eri tuotetta, jotka voidaan jakaa seitsemään päätuoteryhmään. Deltaco tekee yhteistyötä monien tunnettujen merkkien kansa, muun muassa Aten, D-Link, ASUS accessories, Point of View, Belkin, Kingston, Promise, QNAP, Sennheiser, Shuttle, Supermicro, TP-Link, Qihan, Verbatim ja Western Digital.

Selkeitä kilpailuetuja

Yrityksen kilpailuetuja:
• Oma tavaramerkki
• Vahva panostus asiakaspalveluun
• Hinnoittelu
• Nopeat toimitukset
• Pitkäaikaiset suhteet asiakkaisiin ja tavarantoimittajiin
• Laaja tuotevalikoima
• Tuotteiden saatavuus

Tuotteemme

Tuotteillemme on ominaista pitkä käyttöikä, alhaiset hankintakulut ja se, että niiden käsittely ei vaadi erityistietoja. Lisäksi tuotteita ei useinkaan ole saatavana muiden jakelijoiden kautta. Meille on ollut haasteena tarjota markkinoita kiinnostava IT-tarvikkeiden valikoima, joka tarjoaa hyvät marginaalit ja alhaisen riskin. Deltacon 20-vuotinen kannattavuuden ja kasvun historia on osoitus siitä, että olemme onnistuneet tässä haasteessa hyvin.

Noin 50 % Deltacon valikoimassa olevista tuotteista on suunnattu kuluttajamarkkinoille ja loput yritysmarkkinoille. Tämä yhdistelmä on auttanut meitä selviytymään matalasuhdanteista hyvin tuloksin ja alan keskiarvoa paremmin.

DELTACO™-tavaramerkki

Deltaco on tällä hetkellä Ruotsin ainoa yritys, joka tarjoaa laajan IT-tarvikkeiden valikoiman omalla tavaramerkillään. Tuotevalikoimaan sisältyy noin 2 000 artikkelia. Toimintatapa perustuu tuotteiden sopeuttamiseen Pohjoismaiden markkinoille. Kaikki tiedot ovat paikallisilla kielillä ja käyttöoppaat ovat käyttäjäystävällisiä. Pakkaukset ovat pienempiä ja ympäristöystävällisempiä ja niiden muotoilu on sopeutettu pohjoismaisten myymälöiden tarpeisiin. Tarjoamme myös asiakastukea omien tuotteidemme loppuasiakkaille.

Tuotevalikoimaan sisältyy kaapeleita, hiiriä, näppäimistöjä, multimediatuotteita, ym. Useimmat DELTACO™-tuotteet ovat helppokäyttöisiä ja edullisia tuotteita, joita myydään suuria määriä. Sloganina on ”IT-tarvikkeita kotiin ja toimistoon”.

DELTACO™-tavaramerkki on ollut käytössä vuodesta 2006 ja se on saanut hyvän vastaanoton markkinoilla. Vuosittain tehtävien mittausten mukaan tavaramerkkimme tunnettuus on ollut 30 prosentin tasolla vuonna 2011. Tähän mennessä on myyty yli 15 miljoonaa DELTACO™-tuotetta.

Historia

Deltaco on alun perin Ludvikassa, Ruotsissa vuonna 1991 perustettu yritys. Toiminta käynnistyi vuonna 1992 ja liikeideana oli kaapelien tuonti suoraan Taiwanista ja myynti edelleen Ruotsin markkinoilla toimiville yrityksille. Toiminta oli aluksi rajallista, mutta se laajeni pian useampiin tuotteisiin.

1993 Deltaco muutti kellaritiloihin Segeltorpissa Tukholman eteläpuolella, jossa toiminta jatkoi kasvuaan ja mukaan tuli yhä useampia tuotteita ja merkkejä.

1994 siirryttiin jälleen uusiin tiloihin Västbergassa, Tukholmassa. Näin saatiin suuremmat varastotilat ja paremmat jakelumahdollisuudet tuotevalikoiman kasvaessa. Läheinen yhteistyö suurten merkkivalmistajien ja tavarantoimittajien kanssa laajeni ja asiakkaille pystyttiin tarjoamaan laajaa ja vahvaa palvelua. Kaapelipakkauksiin lisätty Deltaco-logo teki yrityksen nimen tunnetuksi markkinoilla sekä omien asiakkaidemme (jakelijoiden ja jälleenmyyjien) sekä kuluttajien parissa.

1995 Deltaco laajensi toimintaansa avaamalla toimiston ja varaston Suomeen. Tarkoituksena oli kattaa suurempi osa Pohjoismaiden markkinoista. Tämä panostus on osoittautunut erittäin myönteiseksi yrityksen kehitykselle.

1997 IT-konserni TurnIT AB (publ) osti Deltacon ja Deltaco-konsernista tuli suuri osa koko organisaatiota ja vahva tukipilari TurnIT Suppliesin toiminnalle.

1999 Deltaco laajensi toimintaansa Tanskaan avaamalla toimiston ja varaston. Tarkoituksena oli päästä lähemmäksi Tanskan markkinoita ja laajentaa markkinaosuutta Pohjoismaissa.

2000 Deltaco muutti suurempiin tiloihin Bredängissä, Tukholman eteläosassa, koska silloinen organisaatio oli kasvanut ulos tiloistaan.

2005 Nocom AB (publ) osti TurnIT-konsernin, johon myös Deltaco-konserni kuului.

2007 Deltaco lanseerasi oman DELTACO™-tavaramerkkinsä. Useita tuotteita suunniteltiin, valmistettiin ja kehitettiin DELTACO™-valikoimaan vuoden aikana.

2008 Deltaco muutti jälleen nykyisiin 8 000 neliömetrin tiloihinsa Tullingessa, Tukholman eteläpuolella.

2011 Deltaco irtautettiin Intoi-yhtiöstä ja noteerattiin itsenäisenä yrityksenä First North -pörssissä. Deltaco aloitti myös toimintansa Norjan markkinoilla

2012 Deltaco hankki omistukseensa Alcadon AB:n, joka on ruotsalainen tietoliikennetuotteiden jakelija. Yritys julkisti samana vuonna STREETZ™-tuotemerkin, jonka alla myydään äänentoistoon liittyviä tuotteita.

2013 Deltaco hankki omistukseensa Aurora Group Danmark A/S:n, joka on yksi Pohjoismaiden johtavista kodinelektroniikan jakelijoista. Auroralla on erilliset myyntiyhtiöt Tanskassa, Norjassa, Suomessa ja Ruotsissa.

2014 Deltaco AB vaihtoi nimekseen DistIT AB. Tytäryhtiö SweDeltaco AB hankki samana vuonna omistukseensa UAB AG Traden, lähinnä Latvian ja Liettuan markkinoilla toimivan johtavan elektroniikan jakeluyrityksen.

2016 SweDeltaco AB lanseerasi NORDIC HOME CULTURE™ -tuotemerkin, jonka alla myydään kodinelektroniikkaa.

2017 SweDeltaco AB hankki omistukseensa Winther Wireless AB:n, joka on johtava lähinnä langattomia verkkotuotteita myyvä yritys. SweDeltaco AB lanseerasi samana vuonna DELTACO GAMING™ -tuotemerkin, jonka alla myydään tietokone- ja konsolipelaamiseen liittyviä tuotteita.

2018 SweDeltaco AB:n tavarantoimitukset siirtyivät nykyaikaiseen varastoon, joka sijaitsee Nykvarnissa.

2019 SweDeltaco AB muutti uuteen ja tilavaan konttoriin Tukholman Älvsjössä.